ALV en jaarcongres 2012

Sekseverschillen in gezondheidszorg discriminerend?

11 oktober 2012

Het jaarlijkse congres van de vereniging heef dit jaar als thema ‘Sekseverschillen in de gezondheidszorg discriminerend?’

In de gezondheidszorg is er weinig aandacht voor sekse- en genderverschillen. Dit geldt voor verschillende aspecten, zoals bij het wetenschappelijk onderzoek, het stellen van diagnoses, bij behandelmethodes en communicatie. Is hier sprake van discriminatie? Wordt er gehandeld in strijd met artikel 12 van het VN-Vrouwenverdrag? Op grond hiervan moet Nederland verzekeren dat alle mannen en vrouwen gelijkelijk gebruik kunnen maken van medische zorg, inclusief bij zwangerschap en geboorteregeling. Het Jaarcongres 2012 wordt gewijd aan de betekenis van artikel 12 in de praktijk van de gezondheidszorg. Daarbij komt ook de specifiek positie van ongedocumenteerde vrouwen aan de orde.

Na afloop van het congres is er een diner/buffet voor wie zich hiervoor heeft aangemeld.

Datum: 11 oktober 2012

Sprekers: dr. B.C.A. (Brigit) Toebes (Rijks Universiteit Groningen), dr. M. (Marianne) Schoevers (huisarts) en prof. dr. A.L.M. (Toine) Lagro-Jansen (Radboud Universiteit Nijmegen).

Tijdstip: 15.00-17.30 uur (inloop vanaf 14.30 uur)

Plaats: het Auditorium van Aletta – E-quality, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, Vijzelstraat 20, Amsterdam. Dit is op loopafstand van het Centraal Station. Wie de tram prefereert heeft de keuze uit: 4, 9, 16, 24 of 25 (halte muntplein).

Kosten: voor VVR-leden is het congres en het diner/buffet gratis. Wie lid wordt met ingang van 2013, mag gratis deelnemen. Niet-leden betalen € 30,- voor het congres en € 20,- voor het buffet. Studenten betalen € 10,- voor het congres en € 10,- voor het buffet. Hier kan men zich aanmelden voor het congres.

Voorafgaande aan het congres is de Algemene Ledenvergadering, waar alle leden voor uitgenodigd zijn. De ALV start om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur).Wie wil meedoen met de broodjeslunch moet zich aanmelden.