11 september 2008 – 11 september: Expertmeeting Juridische Werking VN-Vrouwenverdrag

11 september: Expertmeeting Juridische Werking VN-Vrouwenverdrag

11 september 2008

De Vereniging voor Vrouw en Recht maakt deel uit van het Netwerk VN-Vrouwenverdrag. Dit Netwerk organiseerde op 11 september 2008 een expertmeeting over de juridische werking van het VN-Vrouwenverdrag. Met onder meer de verenigingsleden prof. Rikki Holtmaat en prof. Cees Flinterman.

De Nederlandse overheid heeft recent haar vijfde regeringsrapportage ingediend bij het comité dat toeziet op de naleving van het VN-vrouwenverdrag, het CEDAW comité. In haar aanbevelingen (naar aanleiding van de vierde regeringsrapportage), sprak het CEDAW comité haar bezorgdheid uit over de stellingname van de Nederlandse overheid ten aanzien van de directe werking van het VN-vrouwenverdrag in Nederland. Het doel van de expertmeeting is om van gedachten te wisselen over de werking van het VN-vrouwenverdrag in de Nederlandse rechtsorde en beleid.

De juridische werking van het VN-vrouwenverdrag in de Nederlandse rechtsorde is een belangrijk vraagstuk voor iedereen die streeft naar de naleving van het VN-vrouwenverdrag in en door Nederland. Op 11 september 2008 (van 15.00 tot 18.00), organiseerde het Netwerk VN-vrouwenverdrag,  een expertmeeting over dit onderwerp. Een verslag zal binnenkort beschikbaar zijn.

Meer informatie
Voor informatie over het verslagvan de expertmeeting kunt U contact opnemen met L.droesen@aimforhumanrights.nl of te bellen met tel: 030-2349079.