28 april 2011 – Hoorzitting over rechtspositie deeltijd huishoudelijk personeel

Hoorzitting over rechtspositie deeltijd huishoudelijk personeel

28 april 2011

De Vaste Commissie SZW van de Tweede Kamer heeft besloten een hoorzitting of ronde tafel gesprek te houden over de rechtspositie van huishoudelijk personeel. Op deze manier willen de kamerleden een Algemeen Overleg met minister Kamp goed voorbereiden. De hoorzitting vindt plaats op 25 mei a.s. van 10 – 12 uur. Aanleidingen zijn het boek Een baan als alle andere?! De rechtspositie van deeltijd huishoudelijk personeel en de petitie die de Vereniging samen met FNV Bondgenoten op 30 november 2010 aan de commissie aanbood.
Het eerste uur zitten onderzoekers en wetenschappers aan de tafel. Naast de auteurs van het boek, Leontine Bijleveld en Eva Cremers, is ook ons lid Sarah van Walsum voor deze tafel uitgenodigd.
Het tweede uur zitten belangenbehartigers aan de tafel, naast de vakbeweging zijn daarvoor ook advocaten die lid zijn van de Vereniging uitgenodigd: Mac Vijn en Annie Wigger.
Het definitieve programma zal tzt op de website van de Tweede Kamer te vinden zijn. Dat geldt ook de datum van het overleg met de minister dat van 26 mei naar 9 juni verplaatst is.