5 maart 2009 – Gezocht: beeldmateriaal vrouw en recht

Gezocht: beeldmateriaal vrouw en recht

5 maart 2009

Voor een boek dat 5 jaar na het sluiten van het Clara Wichmann Instituut uit zal komen in oktober 2009 is de redactie op zoek naar allerlei beeldmateriaal.

In oktober 2009 zal een boek verschijnen over Vrouw en Recht: de beweging, de mensen, de issues. Het boek verschijnt vijf jaar na de sluiting van het Clara Wichmann Instituut. Het moet een beeld geven van vrouw en recht in Nederland, nu en in de afgelopen decennia. Voor dit boek zijn we op zoek naar illustraties. Foto’s van acties, van (meer of minder beroemde) vrouwelijke advocaten aan het werk, van hoogleraren en studenten juridische vrouwenstudies, van vrouwenrechtswinkels. Affiches, logo’s. Maar ook krantenknipsels en kopieën van opruiende stencils zijn welkom. En andere plaatjes over vrouw en recht die je ooit hebt bewaard, omdat je ze zo treffend vond.
Als het kan ontvangen we het materiaal rechtenvrij. Ben je zelf de maker van foto of illustratie (of ken je deze persoonlijk): vermeld dan even dat we de foto zonder vergoeding mogen gebruiken. Ben je niet zelf de maker, vermeld dan zo mogelijk wel naam en adres van de maker, of geef aan dat de maker onbekend is.
Wanneer je heel mooi materiaal hebt waarvoor wel een vergoeding betaald moet worden: toch graag opsturen. Er is een klein budget hiervoor.

Opsturen naar:
Margreet de Boer,
Nieuwe Herengracht 18,
1018 DP Amsterdam