Hof Amsterdam: voorwaardelijke gevangenisstraf gecombineerd met contactverbod voor bedreiging ex-vrouw en hulpverleenster (december 2020)

Op 17 december 2020 verhoogde het Gerechtshof Amsterdam
de voorwaardelijke straf voor een man wegens belaging en bedreiging van ex en (doods)bedreiging gezinsmanager, die betrokken was bij omgangsregeling met dochter. Hof: gezinsmanager deed haar werk in het belang en ter bescherming van het kind. Contactverlies had hij grotendeels aan zichzelf te danken. Geen enkele rechtvaardiging voor het gedrag. Grote gevolgen op persoonlijke/professionele leven gezinsmanager. Het hof acht dit bijzonder kwalijk. Een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden met een proeftijd van drie jaar is door het hof gekoppeld aan een contactverbod met beide slachtoffers. Hof stelt dat als de vader het contact met dochter wil herstellen het contact ten behoeve van een omgangsregeling via derden kan verlopen.