Elise Ketelaars; “Opting-in in de relaxbranche, een legitieme oplossing?” in Recht der Werkelijkheid 2015-1

Elise Ketelaars deed voor haar masterstudie internationaal recht in Utrecht onderzoek naar de (verplichte) toepassing van Opting-in in de relaxbranche. Ze onderzocht de beleving van veertien sekswerkers van de opting-in regeling in de zomer van 2013. Haar onderzoek werpt een ander licht op de voor sekswerkers in de relaxbranche verplichte opting-in dan de officiƫle evaluatie van de belastingdienst die in het najaar van 2014 werd gepubliceerd. In het artikel in het tijdschrift Recht der Werkelijkheid beoogt ze de vraag te beantwoorden of de onderhandelingen, voornamelijk tussen (belastingadviseurs van) exploitanten van relaxbedrijven en de belastingdienst, op legitieme wijze zijn gevoerd.

Het artikel in PDF: RdW_2015_1_Ketelaars