Raad van State: NWO onzorgvuldig bij subsidieaanvraag zwangere wetenschapster

Spoedig na de aanvraag van een Vidi-subsidie bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek had een wetenschapster laten weten zwanger te zijn. Ze verzocht rekening te houden met vermoedelijke bevallingsdatum bij de termijn voor het schrijven van een weerwoord op de beoordelingen. NWO liet dit na. Dat achtte de Raad van State onzorgvuldig in een procedure die zo’n 2,5 jaar duurde: ECLI:NL:RVS:2018:3557. NWO moet de wetenschapster een nieuwe kans geven en haar voor de procedure gemaakte kosten vergoeden.
De RvS vond wel dat het genderdiversiteitbeleid van

Zie ook een artikel in de NRC hierover.

De procedure is gevoerd met steun van het Proefprocessenfonds Clara Wichmann en het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren.