Rechtbank Den Haag: Seksuele intimidatie van stagiaire – wel ontbinding, met transitievergoeding

Op 8 maart 2018 (!) publiceerde rechtspraak.nl een uitspraak van de kantonrechter in Rechtbank Den Haag over een ontbindingsverzoek van het arbeidscontract met een werknemer die een stagiaire seksueel had geïntimideerd op en na een kerstborrel. De werkgever wilde ontbinden zonder transitievergoeding. De werknemer claimde een schadevergoeding van € 50.000. ECLI:NL:RBDHA:2018:2670 

De werkgever had de betreffende werknemer enkele dagen na het gebeuren een officiële waarschuwing gegeven. Daarmee was al een onherroepelijke sanctie gegeven en was de werknemer een tweede kans geboden, vond de kantonrechter. Voor een extra sanctie was geen reden. De arbeidsovereenkomst is wel ontbonden omdat ter zitting inderdaad bleek dat de arbeidsverhoudingen verstoord waren. De kantonrechter zag geen reden om de transitievergoeding te weigeren (hoogte onbekend). Wel om de kosten te delen – elk draagt eigen kosten.

Over hoe het gaat met de stagiaire vermeldt de uitspraak niet. Wel dat zij de vertrouwenspersoon onmiddellijk had geraadpleegd. Dat personeelszaken en de leidinggevende klachten van de stagiaire zeer serieus hadden genomen