Paneldiscussie Eindelijk ’n uitkering! Met dank aan het VN-Vrouwenverdrag

Datum: 10 oktober 2022

Tijd: 16:00 - 17:30/18:00

Locatie: Amsterdam Law Hub Nieuwe Achtergracht 164 Amsterdam

In samenwerking met Bureau Clara Wichmann en het Netwerk VN-Vrouwenverdrag organiseert de VVR een tweede presentatie van het boek Eindelijk ’n uitkering! Met dank aan het VN-Vrouwenverdrag. Het verhaal van 15 jaar procederen, lobby en actie voor de uitkeringsrechten van zwangere zelfstandigen op maandagmiddag 10 oktober 16:00 – 17.30 uur (inloop vanaf 15.30 uur, na 17.30 uur drankjes en hapjes). De LawHub is op de begane grond van de rechtenfaculteit van de UvA op de Nieuwe Achtergracht in Amsterdam.

Voorzitter is Anja Eleveld, associate professor aan de rechtenfaculteit van de VU, VVR-lid. Panelleden zijn: Prof. Gerrard Boot (rechtenfaculteit Leiden), Prof. Willemijn Roozendaal (rechtenfaculteit VU) en Prof. Frans Pennings (rechtenfaculteit Universiteit Utrecht). Ook auteur en VVR-voorzitter Leontine Bijleveld neemt deel aan het panel. Mede aan de hand van een casus (zie USZ 370 uit 2021 met annotatie van G.C. Boot) en stellingen staat centraal hoe studenten en advocaten op het terrein van sociaal recht geïnformeerd kunnen worden over de potentie van het VN-Vrouwenverdrag. De door de in het boek beschreven procedures tot stand gekomen jurisprudentie – rechtstreekse werking toegekend aan een artikel van het VN-Vrouwenverdrag – is baanbrekend. Maar toekomstige procedures staan of vallen met het inroepen van de jurisprudentie en het volgen van de vereisten voor ontvankelijkheid.
De bijeenkomst is gratis toegankelijk, maar in verband met de beperkte plaatsruimte is aanmelding en tijdige aankomst wenselijk. U krijgt een bevestiging.
De gedrukte versie van het boek zal tijdens de bijeenkomst verkrijgbaar zijn, voor leden een speciale ledenprijs (€ 12,50), niet leden € 15. Digitale versies zijn gratis down te loaden.