Brief aan Tweede Kamer over wetsvoorstel regulering prostitutie (32 211), 5 oktober 2015

De VVR stuurde een brief naar de Tweede Kamer over het wetsvoorstel regulering prostitutie (32 211) dat na het herfstreces door de Tweede Kamer wordt behandeld. De brief is ook ondertekend door SWExpertise 2.1 (platform verbetering positie sekswerkers), Rutgers Kenniscentrum seksualiteit, Europees Netwerk Tampep, Shop (hulp en opvang prostitutie en mensenhandel) en SOAAIDS.

De organisaties onderschrijven de doelstelling van het wetsvoorstel: verbetering van de positie van sekswerkers en bestrijding van misstanden. Ze vrezen echter dat dit doel niet bereikt zal worden met dit wetsvoorstel dat de positie van sekswerkers eerder zal verslechteren. Dit komt vooral omdat het vrijwel onmogelijk wordt om als sekswerker onafhankelijk van een exploitant te werken. De brief bevat uitvoerige argumentatie en tal van voorbeelden uit de praktijk.

De hele brief is in PDF down te loaden: Brief over Wetsvoorstel regulering prostitutie (32 211), 5 oktober 2015.